Volgers

donderdag 4 februari 2021

Projectweek : met volle goesting voor een kleurrijke wereld!

Maandagochtend mochten we naar een filmpje kijken van Giga Goesting :

 https://youtu.be/ZgJdYcmUVRA

In de namiddag kwam Giga Goesting langs op de speelplaats.  Ze kreeg telefoon van Carla Corazon.  Ze willen dat wij 2 dingen voor hen doen : 
* iets leren over mensen uit andere landen

*postkaartjes versturen naar mensen in andere landen (en hopelijk kaartjes terug krijgen)

Giga Goesting had ook een koffer met spullen in onze klas gezet.  Aan de hand van die spullen weten we waar wij naartoe mogen reizen en waar wij de komende 2 weken over zullen leren. In onze koffer zaten allerlei spullen van Wicky de Viking! Dus wij gaan naar Noorwegen, het land van de Vikingen!!! 

Na een brainstorming gingen we op dinsdag direct aan de slag in onze klas.  We knutselen schilden en drakars, we zoeken verborgen schatten in de zandtafel, we schrijven onze naam in runenschrift, we verzamelen met de beebot schildjes voor op onze drakar, we maken een hele grote drakar, we doen een denkspel met schilden, we leren vlechten en weven, we maken kettingen met houten schijfjes, we spelen schildenmemory, we verkleden ons in Vikingen, we spelen met de vikingenboerderij, we kleuren kleurplaten en tekenen drakars op de lichtbakken, en nog zoveel meer.....

Kijken jullie mee? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.