Volgers

zondag 25 september 2022

😁😳😒😑

Wisten jullie door de emoties welk thema er deze week leefde in de klas? 

Ja hoor, thema ‘De gevoelens’

Samen met ‘De doos vol gevoelens’ gingen we deze week aan de slag om de basisemoties: blij πŸ˜€, bang 😳, verdrietig 😒, boos 😑 nog eens extra in de kijker te zetten. Dit deden we zodat de kleuters iedere morgen tijdens het onthaal kunnen vertellen hoe ze zich voelen en waarom dit zo is. 

Als geleide activiteit maakten we een monodruk van een gevoel met verf en scheerschuim. Op maandag kwam blij aan de beurt, dinsdag boos, woensdag was het aan verdrietig en op donderdag maakten ze een bang gezicht. De kleuters hebben prachtige resultaten gemaakt. 

De klashoekjes bleven min of meer zoals vorige week, want een gevoel hangt natuurlijk ook samen met ons lichaam. Hier en daar brachten we nieuwe verrijkingen aan: 
- Plasticinehoek: gevoelens maken op een leeg gezicht 
- Denkhoek: de emotie matrix 
- Computerhoek: luisterverhalen over de gevoelens
- … 

Ook deden we tal van activiteiten in de klas:
😁 Op maandag mocht Suzanne de kaarsje uitblazen op de verjaardagstaart en op woensdag zongen we uit volle borst voor Fie om hun verjaardag te vieren πŸ₯³πŸŽ‚.
😳 We beelden verschillende emoties uit door met een dobbelsteen te gooien. 
😒 We tekende elkaars gevoelens over op het raam. 
😑 We keken naar filmpjes over de gevoelens. 

We deden tal van leuke en leerrijke dingen. Benieuwd naar wat we volgende week gaan doen? Hou dan zeker onze blog in de gaten πŸ‘€ πŸ‘€ 

Geniet nu maar alvast van de foto’s van deze week en spot jullie gekke kapoen die super zijn/haar best doet in onze klassen: https://photos.app.goo.gl/e6dgx1rQ4igJ1uT78

Tot volgende week! πŸ‘‹πŸ‘‹Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.