Volgers

woensdag 14 februari 2024

De olympische spelen

Voor de vakantie hebben we onderzocht wat de olympische spelen eigenlijk inhouden.

Alle landen over de hele wereld doen mee aan sportwedstrijden. Er is zelf een Paralympische spelen voor mensen die gehandicapt zijn. Zo krijgt iedereen de kans om samen te werken en zijn sport te beoefenen. Het olympisch vuur wordt tijdens de openingsceremonie aangestoken. Ook wij hebben in de klas eens naar zo een ceremonie mogen kijken. 

Onze hoekjes waren zoals altijd in thema ingericht. Zo konden we de ringen in de juiste kleuren versieren, in de gang mochten we zelf een parcours bouwen, in de denkhoek konden we een matrix maken en in de krijthoek tekenden we ons lichaam na zoals pictogrammen over sporten. 

Aangezien het bijna carnaval was, konden we verkleedkledij kopen in de winkel. Het circus en de clowns in de playmobilhoek trok heel veel kinderen. Wist je dat we in de kleine bouwhoek zelf het olympisch zwembad hebben nagebouwd en een oplossing moesten bedenken voor al die mensen die wilden door elkaar zwemmen. Ons idee, baantjes aanleggen zodat niemand botst! Ook in de grote bouwhoek gingen we aan de slag... daar maakten we een groot voetbalstadion met tribunes zodat alle mensen het goed zouden kunnen zien en even kunnen zitten tijdens een match.

Klik hier voor de foto's

Iedere dag hebben we onze uiterste best gedaan om gekleed in een kleur te komen!

Ziehier van beide klassen een toffe foto 😁

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.