Volgers

dinsdag 28 april 2020

Dinsdag 28 april

Dinsdag 28 april : tijd voor een wiskundige activiteit :

Er is een hele leuke app beschikbaar van Bee Bot. Spijtig genoeg is die app alleen beschikbaar voor iPad of iPhone.
De kleuters kennen het echte Bee Botrobotje van in de klas, we hebben er al vaak mee geoefend. De app past perfect in ons thema ‘de tuin’. Dus wie een iPad of iPhone heeft kan de app gratis installeren. De kleuters bij wie dit thuis niet lukt, zullen dit in de klas kunnen uitproberen en inoefenen.

Het spel gaat zo :
Zorg er voor dat de Bee Bot zo snel mogelijk bij de bloem komt. Om dit voor elkaar te krijgen moet je de Bee Bot zelf instellen. Beeld je in dat je zelf bovenop de Bee Bot zit terwijl hij zijn weg aflegt.
Het instellen van de Bee Bot doe je door gebruik te maken van de pijltjes die rechts onderin staan. Je hebt verschillende mogelijkheden voor het instellen. Je kunt er namelijk voor kiezen om stap voor stap aan te geven wat de Bee Bot moet doen, hiervoor moet je elke keer de vorige stap resetten (op het kruisje klikken).
Wat je ook kunt doen is in een aantal stappen programmeren. Het is belangrijk om tussen de stappen door de Bee Bot te resetten. Als laatste kun je kinderen ook de opdracht geven om de Bee Bot in een keer te programmeren. Hiervoor is het belangrijk dat je een goed overzicht hebt van wat je moet doen.
In het hoofdscherm van het Bee Bot scherm wordt ook bijgehouden wat je score is voor het oplossen van de opdrachten. Hier krijg je dan een aantal sterren voor. Ook mag je je naam invullen voor de ranglijst.
Juf Petra maakte ook een filmpje om nog eens te tonen hoe het gaat.
Veel plezier!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.